Biografia

Perifèrics som un grup nascut per allà a l'octubre de 2008, a Cocentaina. La història començà en el col·legi Sant Francesc d'Assís de Cocentaina, on Mario (bateria), José Andrés (guitarra), Cristian (teclats) i Quico (guitarra) no sols compartien pupitres, sinó també una gran amistat i afició per un mateix tipus de música. Començaren a fer sonar les primeres melodies animats i amb il·lusió, però sabedors del llarg camí que tenien per davant. Entre assatjos, es va unir Rafa Martí (baix). Rafa va haver d'ensenyar-se des de zero a tocar, i en un temps rècord, perquè dos setmanes després era el primer concert, al juny de 2009 al fi de curs del col·legi. El nom Perifèrics té la seua història. Primer va ser degut a un mot que tenia Mario, que va calar entre els components, ja que definia al 100% el missatge que volíem transmetre, el de pertànyer a un estil de música, com és el rock, ska, punk, que actualment són alternatius a les tendències.
El que faltava era un cantant, i desprès de provar diversos cantants, va arribar al grup Mateo (guitarra i veu), al 2010. Aquesta entrada de Mateo al grup va suposar un gran avanç, ja que té estudis d'imatge i so que ens van vindre molt bé per a aprendre i millorar de cara als concerts i a trobar el nostre so. Amb el temps que portem, hem composat cançons que parlen des de l'amor al desamor, però sobretot parlen de la lluita social.
Fa poc de temps, es van unir al grup els germans Figuerola, Rafa (saxos) i Joan (trombons), que composen el so dels vents tan característic d'aquest tipus de música, i sobretot ska.
Amb els components del grup complets, Perifèrics aprofita els coneixements musicals que posseeixen Mario, Cristian, alumnes de conservatori, Mateo, Rafa i Joan (músics de banda amb experiència) per a composar i facilitar la feina en els assatjos i en els arreglos de les cançons.Hem participat en un fum de concerts arreu de València i Alacant, com és  Cocentaina ("Divendres de Concerts", "Grups Joves Contestans", etc.), on destaca sobretot el concert realitzat a la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2011 davant de més de 700 persones, que per a nosaltres és molt important. També hem fet concerts a Alcoi, Gaianes, Cullera, Castalla, Ontinyent, Pinedo, etc. També hem participat en diversos concursos, com l'AgresMusiq, i concursos per Internet. També vam estar a la Gira de Música en Valencià. Per tant, som un grup amb experiència en concert, alguns amb dificultats.
Perifèrics vam llançar una Maqueta amb quatre cançons al 2011, i aquest anys 2013 hem publicat el nostre primer CD, titulat "Sempre lluitant, sempre endavant!".
Però el món de la música és llarg i difícil, i ens queda un llarg camí per davant, que sols podrem aconseguir amb l'ajuda dels nostres seguidors i d'aquells que ens donen qualsevol oportunitat de donar-nos a conéixer.
Sempre lluitant, sempre endavant!!!
Perifèrics


1 comentari: